Reglementen Jeugd Competitie

REGLEMENTEN JEUGD COMPETITIE
Voor de competitie jeugd witvis wordt in 2 groepen gevist: de A groep bestaat uit zelfstandig vissende jeugd die graag serieus aan de slag wil. De B groep bestaat uit jeugd die nog hulp nodig heeft bij het vissen en jeugd die wel zelfstandig kan vissen maar voor wie de A groep nog wat te serieus is.

Bij beide groepen staan gezelligheid en plezier in het vissen voorop.

Voor deelname aan de jeugdcompetitie is lidmaatschap via een vispas van Klokkeweel een voorwaarde.
Verder verwachten wij dat de deelnemers zich aan de volgende punten houden:

1.Zorg altijd dat je materiaal schoon en in orde is (tip: maak meteen na het vissen je lokvoer emmertje schoon met slootwater, dan komt er geen schimmel in!)
2.Pas na het signaal van de wedstrijdleider voeren en vissen.
3.Gekleurde maden, kunstaas en gekleurd voer mag je niet gebruiken.
4.Voor het bepalen van het eind klassement worden de twee slechtste wedstrijden afgetrokken.
5.Vis alleen op de toegewezen stek en bewaar je vis in een ruime emmer of een fijnmazig net.
6.Onthaak de vis voorzichtig, lukt dit niet, vraag dan om hulp aan de wedstrijdleider of begeleider.

Puntentelling A groep jeugd

De puntentelling voor de A groep is als volgt:
•tot 15 centimeter: 3 punten
•15 cm. en langer:aantal centimeters= aantal punten ( 20 cm. is 20 punten)
•Voor de eindstand worden twee wedstrijden met het minste resultaat afgetrokken.
•Per wedstrijd krijgt de gene met het meeste aantal punten voor het totaalklassement een score van 1, daarna volgt nummer 2, enz. De winnaar na alle wedstrijden is degene die de laagste totaalscore heeft.
•Bij afwezigheid krijgt men het aantal punten, dat gelijk staat aan het aantal deelnemers van de competitie plus één.

Puntentelling B groep jeugd

De puntentelling voor de B groep is als volgt:
•Iedere vis is 1 punt
•Grote vissen worden gemeten voor de prijs voor de grootste vis (kanjerkoning/koningin)
•De winnaar van de competitie is degene met het meeste aantal vissen, na aftrek van de twee wedstrijden met het minste resultaat